Eines CIC: Tràmits fàcils, Registre sanitari

Eines CIC: Tràmits fàcils, Registre sanitari

Des de les necessitats detectades en el grup de treball Xarxa d’obradors col·lectius, la XCTIT, xarxa de ciència, tècnica i tecnologia hem elaborat una documentació i plantilles perquè resulti més fàcil sol·licitar el Registre sanitari d’un producte alimentari o cosmètic o si tens la necessitat de Registrar una activitat o un local.

Aquest servei és gratuït i disponible per a totes les sòcies de la Cooperativa Integral Catalana, per a la resta de cooperatives integrals, les persones que formen les ecoxarxes i les comunitats afins que utilitzen moneda social.
A la pàgina de Replicat trobaràs tota la documentació relativa, exemples i plantilles, on hauràs de substituir les dades de l’exemple per les dades del teu projecte.

Pots trobar-lo aqui: http://replicat.net/tienda/servicios/registro-sanitario/

Des de la XCTIT treballem per generar projectes productius que puguin ser sostenibles en el temps alhora que respecten medi ambient i les condicions de treball, perquè des dels nuclis locals s’avanci en els processos de sobirania i transformació social.

Tota aquesta documentació és oficial, està recollida i compilada de diverses administracions i organismes gestors.

La complicada legislació, els vergonyosos obstacles propis de les administracions i les nefastes polítiques dels successius governs han anat creant amb el temps una sensació real d’indefensió dels ciutadans que necessiten una cosa tan legítima com l’autoocupació.

La percepció és de vegades tan negativa sobre els tràmits, que tot i que les legislacions aplicables a un cas concret presenten llacunes legals, fissures o escletxes que podem aprofitar a favor nostre, o es produeixen simplificacions en els tràmits i exigències per emprendre, la desafecció i la manca de confiança han minvat de manera important les expectatives de gent que moltes vegades no troba solucions que simplement estan a la volta de la cantonada